9 Nisan 2016 Cumartesi

LED TABELA

Şehrin cadde ve sokaklarında artık sıkça görmeye başladığınız led tabelalar nedir ve nasıl çalışır bu yazımızda sizleri aydınlatmaya çalışacağız.
Daha önceleri elle teker teker LED diyotların ve dirençlerle elektronik PCB’leri oluşturulup özel animasyon kartları programlanarak imal edilen led tabelalar artık günümüz teknolojilerinin gelişmesiyle çok daha basit modüler bir hale geldi.
LED TABELA
LED TABELA
Modüler led tabelalar led ışıkların belirli aralıklarla dizilmiş olan panellerin birleştirilmesiyle elde edilmektedir, panel üzerine dizilmiş ledlerin sıklığı o tabelanın çözünürlüğüne etki etmektedir. Örneğin FULL HD LED televizyonlardan örnek vermek gerekirse bir FULL HD ekranda yukarıdan aşağıya kadar 1080 adet led ışık bulunur, ledler o kadar sıktır ki çıplak gözle elbette bu ledleri görmeniz mümkün değildir. Kayan Yazı led tabelalarda kullanılan her bir panelde 16 led bulunur, daha doğrusu 32cm X 16cm olan P10 panellerde bu şekildedir, elbette çok daha sık dizilmiş yüksek çözünürlükte ürünlerde mevcut. Yani standart bir televizyonda 50 cm yükseklikte 1080 adet led bulunurken bir led tabela da bu sayı 50 adettir, led televizyon ile ledtabela çözünürlüğü arasında bu derece bariz fark var, ancak led tabelalara uzaktan bakıldığı zaman elbette yazılan yazılar bir bütün halde görünür.

Kayan yazı tabela yapmak aslında eli tornavida tutan ve temel elektronik bilgisine sahip birisi için oldukça basit sayılır, tabi burada kullanılan malzeme ve özellikle kasanın led tabela standartları için üretilmiş olması gerekir. Her ne kadar basit bir montaj işlemi olsa da özellikle büyük boy led tabelalarda profesyonel destek almanız veya direkt profesyonel imalatçılara yaptırmanız uzun vadede size kazanç sağlayacaktır. Bu işi profesyonelce yapan tecrübeli bir elektronik firması olan Dijitalpark, özellikle kayan yazı tabela imalatında uzman ve tecrübe sahibidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder